13.4.08

Dæmp dig lige lidt ned...

Godt nok har det været gratis. Men alligevel er der ingen grund til at affinde sig med farver, der kunne være anderledes.

Lidt af søndagen er blevet brugt på at forvandle skriggrønt og stærkt rustrødt strømpegarn til mere afdæmpede varianter. Der var ialt 21 nøgler af det grønne Arwetta-strømpegarn, og nu er det blevet til tre bundter i hver af syv farve-varianter. Garnet er stadig grønt, men langtfra så selvlysende som da jeg fik det som en del af en strikkemaskine- og garn-gave. Billedet viser et bundt før farvning - og nogle af de nuancer, det er blevet forvandlet til. Nogle er vissengrønne, andre stadig mere klart grønne, alt efter om der er farvet over med en kombination af rødt og blåt, rent blåt eller rødt og sort.

Det rustrøde strømpegarn var der også en del af - ca. 600 gram ialt. Det har været lidt sværere at forvandle farven på, men foreløbig er det blevet farvet over, så nuancen er blevet mørkere. Det er sket ved hjælp af blå og sort farve, som med vilje er farvet ujævnt/meleret på de fleste bundter.
Der er også blevet ca. 150 gram af hver farve i den rust udgave, for af erfaring ved jeg, at det kan blive til to par sokker i str. 38-39, et par herresokker og et par børnesokker - eller tre par børnesokker.

Nu skal det så overvejes, hvilke strømpeopskrifter jeg skal prøve af... og lidt af garnet flytter om ikke så længe videre til min søsters strikkepinde :-)

3.4.08

Næsten 200 liter garn

Jeg måtte lige se, hvad der gemte sig i bilen - og det viste sig at være op mod 200 liter blandet garn!
Jeg har lynsorteret sække og kasser, og diverse halvfærdigt strikketøj blev smidt ud - jeg har rigeligt selv ;-)
Så blev garnet delt op i 25 liters plastspande og baljer efter kvalitet, og resultatet blev:
  • 25-30 liter strømpegarn, heraf ca. 20 nøgler stærktgrøn Arwetta - har nogen en ide til brug af det? Der er næsten samme mængde i rustfarvet.
  • 20-25 liter bomuld, mest i pink og hvid
  • 25 liter uld, en stor del tykt "islændergarn", som nok kan blive til filtede hjemmesko
  • en pose (15 liter?) tyndt, blankt garn i dæmpede farver, sikkert beregnet til maskinstrik.
  • ca. 60 liter acrylgarn i alskens farver, bl.a. selvlysende gul, turkis og pink.
  • 30-35 liter tyndt maskingarn, sandsynligvis acryl.

Foreløbig har jeg samlet en bæreposefuld af garnet til en kreativ tiårig pige. Alt acrylgarnet og en del af bomuldsgarnet bliver nok doneret til den spejdergruppe, hvor jeg er leder (hvor garn bliver brugt til alt fra fletning af snore til afmærkning af stier gennem skoven og heksehår til sankthans).
Så er der uldgarn og strømpegarn tilbage - det kan f.eks. blive til indesokker til spejderhuset, hvor vi har en fælles kasse med den slags, så vi slipper på mudder på gulvene indendørs.
Det blanke garn og det tynde maskingarn bliver gemt, til jeg skal i gang med at prøve strikkemaskinen, som også fulgte med. Og her skal jeg også finde ud af, om bomuldsgarnet kan omsættes, f.eks. til karklude.

Mangler du et blad eller en hækleopskrift?

I hånd-arbejds-bunkerne, som jeg fik overdraget i går, var der også nogle gamle numre af bladet
"Hånd-arbejde trin for trin." Jeg har ikke selv brug for dem, men inden de ryger ud som genbrugspapir, vil jeg tilbyde dem, hvis nogen skulle mangle dem, mod at modtageren betaler evt. porto.
Bladene er:
3, 1990
7, 1990
8, 1990
5, 1991 (uden symønster)
10, 1991 (uden symønster)
2, 1992
3, 1992 (uden symønster)
10. 1992

Ud over det, var der også nogle gamle hækleark fra Familie Journalen i starten af 1980'erne med hæklede duge, flakoner, gardiner, jule- og påskepynt mm.
Dem sender jeg også gerne, hvis nogen kan bruge dem - læg en kommentar med email-adresse, så kontakter jeg dig omkring forsendelsen.

2.4.08

Hjælp! Min bil er fuld af garn!

... og så troede jeg lige, at jeg skulle ud til en kollega for at hente en strikkemaskine og lidt spoler med garn, som hun ellers ville sende til genbrug...
Nu er min (godt nok ikke så store) bil nærmest PROPPET med poser og kasser med blandet garn!
Jeg var lidt i tvivl, om jeg nu også havde lyst til at få en strikkemaskine med risiko for endnu en "tidrøvende" hobby. Men jeg sagde ja tak med det i baghovedet, at jeg da bare kunne prøve den - og så måske låne den ud til andre.
Da jeg så kom forbi, skulle kælderrummet ryddes - og ville jeg ikke også lige have det garn med, der var? Det blev vist til fem sække fyldt til randen plus en papkasse på op mod en halv kubikmeters størrelse! Nå ja, så er der også strikkemaskinen, ribapparat, krydsnøgleapparat og brugsanvisninger.
Lige nu har jeg efterladt bilen (og garn og strikkemaskine) ude i mørket. Det bliver vist først på søndag, jeg får tid til at tømme ud, sortere og finde ud af, hvor meget jeg selv kan bruge og hvor meget jeg skal forære til andre...