1.6.08

På tur til Nordsjælland

Jeg har været mange steder i Danmark, men Nordsjælland kender jeg ikke meget til. Så det var nye oplevelser for mig, da jeg brugte lørdag eftermiddag på at se lidt af seværdighederne dér.
Guiden var en gammel ven med bopæl i Fredensborg, og efter enhyggelig frokost tog han to jyder og en fynbo på tur til Esrum Kloster, Gurre slotsruin og Kronborg, hvor vi dog først nåede frem, da det var lukketid. Men et kig ud over Øresund og en tur rundt på slotsområdet blev det da til, inden en herlig lørdag sluttede med pizza i Helsingør.












På Esrum Kloster tilbød en meget vidende mand sig som guide, så vi kunne få mest muligt af historien med os hjem. Der er en spændende udstilling om klosterlivet, men bygningerne er også et besøg værd! Og så blev det også til indkøb af honning fra kloster-området.
Gurre slotsruin er i bogstaveligste forstand en ruin. Men alligevel er de århundredgamle mure, som har været fyldt op med kampesten, et imponerende syn, som dog ikke ser ud til at være besøgt af særligt mange.

Og så var der Kronborg, som jeg har besøgt som barn, men ikke siden har set "live". Det var også en oplevelse, selv om jeg ærgrede mig lidt over ikke at kunne komme indenfor. Der var lokkende plakater om en moderne kunstudstilling i de historiske rammer.

Der bliver da strikket lidt...

Selv om det kan være svært at se på bloggen, hvor jeg i øjeblikket er en sjælden gæst, så er strikketøjet fremme stort set hver dag. Jeg må heller komme med en lille opdatering på nogle af projekterne.
Marianne Isagers Viften fra Japan strik er blevet færdig og også monteret, så den er klar til brug - den bliver vistnok en gave. Modellen er strikket i et tilbuds-uldgarn fra BC Garn i en farve, som er lidt mere grønlig, end billedet antyder.
Det er også blevet til det første par sokker af Arwettagarnet, som jeg farvede for at dæmpe det skriggrønne udseende, det havde, da jeg fik det.







Og så er der begyndt på lidt nye strikketøjer - endnu en japansk rib efter Isager-opskrift, men denne gang i et totrådet uldgarn i to blå nuancer, købt på udsalg hos BC Garn for snart længe siden.



Jeg har også gang i en "Liselotte", som strikkes i en tråd Evilla-pladegarn i lys natur/grå/blålig og en tråd af et entrådet naturfarvet uldgarn fra "lageret".






Kameraoprydning

Jeg har været i Bruxelles flere gange i arbejds-sammenhæng, men aldrig rigtigt nået at se "turiststederne" bortset fra den pompøse Grand Place i centrum.
Derfor var det herligt at komme på en weekendtur til EU-hovedstaden for en måneds tid siden... (det er først nu, jeg har fået tømt kameraet for billeder).
Selvfølgelig skulle der aflægges besøg både ved Manneken Pis (som ikke er ret stor, men tiltrækker masser af nysgerrige besøgende)...
... i Waterloo med "løvehøjen" og dens rigtigt mange trappetrin til toppen med udsigt over den historiske slagmark...
... og ved Atomium-monumentet, der er nypudset og skinnende for at markere, at det er 50 år siden, det blev bygget som vartegn, vist for verdensudstillingen.
Bruxelles kan absolut anbefales - det er en lille storby, hvor man kan komme langt til fods, men hvor der også er gode metro- og busforbindelser og et særligt multi-europæisk liv i gaderne på grund af de tusindvis af EU-ansatte.