16.9.07

Lidt på strikkepindene

Når det kniber med tiden, må man prioritere - og jeg har sat strikketøjet højt på "to do-listen" på det seneste. Det er god afslapning, når det er hovedet, der skal klare arbejdet dagen igennem.
Først et halvfærdigt tørklæde i et enkelt kniplings-mønster. Jeg skulle se, hvordan det ville arte sig i kid mohair på 4 mm-pinde, og det bliver vist meget godt. Der er brugt ét nøgle til nu, hvor tørklædet er 75 cm langt, så der skal strikkes et nøgle mere i.
Så har jeg også gang i "Sucre" fra Marianne Isagers Inka-bog. Opskriften er lidt sparsom nogle steder, men så prøver jeg mig frem. Garnet er to tråde lace-garn fra Handpainted Yarns plus en tråd marineblå silke fra et Netto-tilbud for nogle måneder siden. Det svarer lige til strikkefastheden fra opskriften.
Lørdag havde jeg symaskinen fremme til et par små reparations-projekter, og så kunne jeg lige så godt sy lidt mere. Det blev til fem strikketasker (eller toilettasker), frembragt af 1½ par cowboybukser, som var slidt op bagi af MANGE km cykling (jeg kører mindst 20 km dagligt, så det koster lidt i bukser...)
Der er cowboystof til et par tasker mere, så de bliver nok også klippet og samlet inden så længe. Så er der lidt til gavekurven :-)
Nå ja, der er også slået op til et stribe-tørklæde i mørk grå + lavendel tynd uld. Den grå er rester af Marianne Isager-garn, den lavendel er samme tykkelse, men af et glemt fabrikat. Foreløbig er det striber à 4 pinde, men når jeg kommer halvvejs, skal striberne være smallere. Der skal nok også strikkes en kant på i begge ender - men farve og udformning må vente, til inspirationen er der...

1 kommentar:

Jette sagde ...

Hold da op hvor er du flittig, alt det flotte du får fra hånden, og tillykke med bilen, den ser god ud..