4.10.08

Så er jeg startet på noget nyt igen...

Jeg kan nok ikke skjule det - jeg er bedre til at starte på nye projekter end til at få noget gjort færdigt. Så der er selvfølgelig kommet lidt nyt på strikkepindene og hæklenålen i løbet af sensommeren.
En hurtig tur med kameraet afslører flere projekter, som nok skal blive til noget - og også blive gjort færdige inden alt for længe.
Det, der først bliver klar, er uden tvivl Arwen. Jeg faldt over opskriften på nettet og kunne lige se den strikket op i noget blommefarvet silke-uld fra lageret. Fletkanten er udfordrende, men sjov at strikke, og forstykker+hætte er snart færdigt. Dvs. der mangler en glatstrikket ryg, og så skal jeg have strikket ærmer, fordi jeg har valgt at ændre på opskriften, hvor de er strikket "på langs" og ud i et med forstykkerne. Jeg har også en fornemmelse af, at min version får lynlås foran fremfor den åbne, løsthængende version.
Det næste på listen er min Rabarbertrøje efter Ruths opskrift. Den bliver strikket i to slags Kauni, som giver et blå-grøn-violet udtryk - henholdsvis en turkis flerfarvet (EZ) og en, der er rød-grøn-blå (EF). Jeg har en fornemmelse af, at garnet slipper op, før ærmerne er helt færdige, men så må jeg forsøge at finde noget fra lageret - eller købe lidt ekstra ind ;-)
Nå ja, så er jeg også begyndt på et hæklet tørklæde. Jeg så et i 2000 kr.-klassen i et butiks-vindue og besluttede mig for at lave sådan et selv. Dagen efter lå der et par poser meget tynd uld i grå, beige, grønlige og brunlige farver i en genbrugsbutik, jeg kom forbi - så nu er der investeret i garn til måske 3-4 tørklæder for 90 kr. :-)
Jeg hækler små cirkler i stangmasker, halve stangmasker samt luftmaskebuer i hjørnerne, så delene kan hækles sammen (jeg gider ikke montere hundredvis af små dele bagefter!)
Blandt det nyanskaffede garn bruger jeg også noget tyndt forstærkningsgarn, der fulgte med en stak strømpegarn, jeg fik for nogen tid siden. Det er blevet farvet over som flerfarvet og passer fint til en enkelt omgang i hver cirkel-del. Jeg ved ikke helt, hvor langt det rækker, så foreløbigt hækler jeg nogle tørklæde-dele, som kan samles senere, så farverne kan fordeles jævnt.

1 kommentar:

Jette sagde ...

Du har da fået nogle ting færdige, skønt sjal og flot dominobluse, og uha, det er svært når man har så meget lagergarn...