2.3.09

En stor strikkeprøve

Svigerinden kan ikke lide garn, der kradser. Så det var lidt af en udfordring, da hun for nylig ytrede ønske om en Mermaid. Original-garnet var udelukket, og jeg havde svært ved at finde noget ikke-kradsende, men formstabilt garn i den samme tykkelse.
Det ledte mig ud i et forsøg med Kauni - udgaven med 10 pct. kunststof, for den kradser mindst :-) Det skulle blive en "strikkeprøve", som hun kunne teste på kroppen, inden jeg evt. gik videre med andre garner.
Kaunien var lidt tykkere end original-garnet, men passede til opskriften, hvis jeg valgte den mindste størrelse og gangede maskeantallet ud med 0,95. Jeg holdt pinde-antallet de fleste steder (95 pct. af en retrille er vist stadig en retrille...), og det viste sig, at den færdige model kom til at passe perfekt. Så nu er svigerinden udstyret med en ret stor strikkeprøve i en farvekombination, som hun kan lide, og som "ikke kradser mere, end at jeg kan have den på med en t-shirt indenunder"...
Garnforbrug - til en str. M/L
Bundfarve - ca. 305 gram (der manglede efter tre nøgler en meget lille smule på det sidste ærme)
Mønsterfarve 1- ca. 95 gram (der er en lille smule tilbage af et nøgle)
Mønsterfarve 2 - ca. 75 gram

PS.
Jeg har overvejet at prøvestrikke Mermaid i Lucca (eller Lucca Fino) fra BC Garn, for det må da kaldes ikke-kradsende. Men jeg er temmeligt nervøs for, om et garn med så lidt "hold" overhovedet kan bruges i en retstrikket model.

3 kommentarer:

britt sagde ...

Din Mermaid er blevet rigtig fin.
Jeg ville ikke strikke en model, der er designet til shetlandsuld i Lucca. Lucca (fino) er meget blødt, men også ret slattent...og nulrer desværre en del. HF's modeller skal strikket i uld med hold - der skal næsten være "modhagere" i garnet - så det holder sammen - og det har uld af shetlandstypen.....det er nok desværre også det, nogen synes kradser.
:-) Britt

Jette sagde ...

Jeg ville have sagt det sammen som Britt, Lucca er for blød og den nulrer meget. Kan ikke forstå at hun kan have Kauni på, synes den kradser mere end shetlandsulden. Men flot er den.

Lisette sagde ...

Hej.
Jeg har strikket Mermaid i Lucca - og som der er skrevet, så slasker det mere, og fnulre mere..... men min løsning blev at valke den i tumbleren - for så kunne jeg styre den - og resultatet er blevet fint nok - lidt tæt men en lækker trøje :-)
KH
Lisette