2.3.09

Farveblanding

Jeg holder (næsten) ferie i denne uge, og jeg kan fornemme, at det nok bliver til en del kreative sysler. En af dem, der gerne skal nå et stykke vej, er en ny udgave af Anette Danielsens "Regndråber", men ikke i regnvejrsfarver.
Den første "Regn-dråber" er allerede blevet et hit til hverdags-brug, og der var tre bundter vinrød/ rødviolet New Zealandsk lammeuld på hylden (samme mængde som blev brugt til den første).

Den første strikkeprøve var et mix med en mørk bordeaux entrådet uld fra lageret, men jeg ville gerne have noget mere varmt i farven. Så et vildt forsøg blev gjort med noget entrådet Uruguay-uld, som har ligget på lageret meget længe. Det var oprindeligt gul-orange-brunt, men er blevet farvet over med rødt for at dæmpe "ildebranden" en lille smule.

Det har vist sig, at farverne blander sig til en varm meleret vinrød med orange og røde farvedryp - og Uruguay-ulden giver en lækker blødhed til lammegarnet. Så jeg har på fornemmelsen, at jeg er på vej med endnu en brugbar sweater :-)

6 kommentarer:

britt sagde ...

Ret fantastisk farve den kombination får....og fedest at få brugt garn, der er vellagret.':-) Britt

kludemutter sagde ...

Farverne er jo bare skønne,modellen super, så det ender da helt sikkert med et hit mere.
Yt.

Jette sagde ...

Hvor er det bare gode farver sammen, den er i hvertilfælde ikke regnvejrsfarvet. Er det lacegarnet fra Handpainted du bruger??

Lone sagde ...

Jette, det er lace-garn fra Uruguay, jeg strikker sammen med lammeulden (ret international kombination...) Jeg havde bestilt det til et sjal, men det ville blive for spraglet i mønsterstrik. Jeg har også prøvet at strikke Uruguay lace sammen med et tyndt silkegarn (fra Netto-tilbud), og det blev også rigtigt lækkert.

Pia sagde ...

Hej Lone.

Tak for din kommentar om mit sjal på min blog. Her kom endnu en blog jeg ikke kendte. Din "regndråbe" trøje ser spændende ud og flot farvemix.

Pia.

Anonym sagde ...

Tak for en interessant blog