20.4.13

Et par projekter for andres skyld

Jeg strikker, hækler og laver mange andre slags håndarbejde, men jeg er bedre til at få begyndt på nye projekter end til at få noget færdigt. Det er lidt lettere, når der er et godt formål, som håndarbejdet kan støtte, og i den seneste tid har jeg afsluttet et par af den slags projekter. Imens er de ting, ,jeg er i gang med til mig selv, undervejs og nogle lidt i dvale.

Det ene støtteprojekt er en samling blæksprutter til de for tidligt fødte på Sønderborg Sygehus. Jeg har ingen tilknytning dertil, men spurgte Spruttegruppen, hvor der var brug for nogen blæksprutter, da jeg havde hæklet et par håndfulde.
Jeg sendte en tilsvarende mængde afsted til Skejby Sygehus for nogle måneder siden, men dengang glemte jeg at fotografere dem inden afrejsen.I en kurv havde jeg flere stakke hæklede firkanter i forskellige størrelser. Engang havde jeg planer om et Babettetæppe, men det var blevet opgivet. Der var også nogle bedstemor-firkanter, som skulle have været et barnevognstæppe. Men det blev ikke færdigt, mens det var relevant at give det som en gave.
I stedet blev alle firkanterne sorteret og syet sammen. De blå blev til en stor firkant, sat sammen af forskellige størrelser. Og udenom kom der en kant af mangefarvede firkanter, dog uden blå nuancer.
Tæppet er tiltænkt projektet Varme 15x15, som støtter hjemløse med tæpper, huer, halstørklæder og sokker i den kommende vinter. I gemmerne har jeg også flere firkanter, men der skal hækles en del ekstra, før jeg har nok til et helt tæppe mere til de hjemløse. Det når jeg nok også - tæpperne og de øvrige projekter skal først uddeles, når næste vintersæson trænger sig på.

Ingen kommentarer: