13.4.08

Dæmp dig lige lidt ned...

Godt nok har det været gratis. Men alligevel er der ingen grund til at affinde sig med farver, der kunne være anderledes.

Lidt af søndagen er blevet brugt på at forvandle skriggrønt og stærkt rustrødt strømpegarn til mere afdæmpede varianter. Der var ialt 21 nøgler af det grønne Arwetta-strømpegarn, og nu er det blevet til tre bundter i hver af syv farve-varianter. Garnet er stadig grønt, men langtfra så selvlysende som da jeg fik det som en del af en strikkemaskine- og garn-gave. Billedet viser et bundt før farvning - og nogle af de nuancer, det er blevet forvandlet til. Nogle er vissengrønne, andre stadig mere klart grønne, alt efter om der er farvet over med en kombination af rødt og blåt, rent blåt eller rødt og sort.

Det rustrøde strømpegarn var der også en del af - ca. 600 gram ialt. Det har været lidt sværere at forvandle farven på, men foreløbig er det blevet farvet over, så nuancen er blevet mørkere. Det er sket ved hjælp af blå og sort farve, som med vilje er farvet ujævnt/meleret på de fleste bundter.
Der er også blevet ca. 150 gram af hver farve i den rust udgave, for af erfaring ved jeg, at det kan blive til to par sokker i str. 38-39, et par herresokker og et par børnesokker - eller tre par børnesokker.

Nu skal det så overvejes, hvilke strømpeopskrifter jeg skal prøve af... og lidt af garnet flytter om ikke så længe videre til min søsters strikkepinde :-)

5 kommentarer:

Jette sagde ...

Det var en smart ide med at farve det, hvad bruger du til at farve det med?

Karina sagde ...

God idé når nu du havde så meget af en ikke-så-festlig-farve. Det er da blevet fint og mere levende!

Lone sagde ...

Jette: Jeg har farvet med Ashford-farver, købt hos markno.dk (der sælger de sidste rester af farver ud pt.)
Det er nemme farver at arbejde med - pulver som blandes med eddike og kogende vand og bagefter dryppes på garnet eller evt. hældes i det vand, som garnet bagefter skal bringes på kogepunktet i.

Marie Nordheim sagde ...

Odense, 18. maj 2008

Kære strikker/garnentusiast.

Vi er en gruppe på fire studerende fra Syddansk Universitet i Odense, som er i gang med vores afsluttende eksamensprojekt på sidefaget ”Kultur og betydning”, og i denne forbindelse tillader vi os at rette henvendelse til Dig i håbet om, at Du kan hjælpe os i strikningens og garnentusiasmens tjeneste. Vores projekt omhandler garn og strikning som kulturelt betydningsfænomen i vores del af verden, hvor tilværelsen for mange mennesker bl.a. er kendetegnet ved (over)forbrug og en evig stræben fra sted til sted – både rent fysisk og mentalt. Set i denne sammenhæng er strikning og alt, hvad det indebærer, interessant.

Naturligvis kan vi ikke basere vores projekt alene på vores antagelser, og her kommer Du ind i billedet. Nedenfor er oplistet seks spørgsmål, som vi håber, at Du vil tage Dig tid til at besvare og maile tilbage – og Du må gerne svare så kort og præcist som muligt, men uddybende kommentarer er naturligvis velkomne. Besvarelserne bliver anonymiseret og kommer udelukkende til at danne et fundament, hvorudfra vi kan sige noget generelt om, hvem der strikker og lignende. Dine udsagn vil ikke blive brugt i kommerciel sammenhæng.

Spørgsmålene:

1: Køn

2: Alder

3: Hvem strikker Du til (som privatperson og altså ikke med henblik på salg)?

4: (Hvis Du strikker til dig selv:) Bruger Du det, som Du strikker, i flere sæsoner?

5: Hvad er vigtigst for Dig: garnets pris eller garnets kvalitet?

6: Køber Du garn i en butik eller på nettet? (Hvis ikke Du køber garn på nettet, kunne Du da finde på at gøre det alligevel?)


Med venlig hilsen og på forhånd tak for hjælpen,

Hanne, Kamilla, Mai og Marie


Kontakt: Marie Nordheim: marie_nordheim@hotmail.com

Anonym sagde ...

Tak for en interessant blog