16.7.08

Genbrugs-sutsko

For snart længe siden faldt jeg over nogle rest-nøgler af noget, jeg bedømte som uldgarn, i den kommunale genbrugs-butik. Det var billigt, men jeg fandt ud af, at det var lidt for kradsende til det tørklæde, jeg havde tiltænkt garnet.
I dag kom så ideen til at få garnet brugt: Nogle par tykke hjemmesokker, som vi altid kan bruge flere af i vores spejderhus. Og inden i et af nøglerne fandt jeg ud af, at jeg havde haft ret mht. kvaliteten. En gulnet etiket fortæller, at det er Sandnes Tvinngarn, 100% ren ny uld og mølsikkert. Så det var en udmærket investering af 20 kroner, selv om garnet ikke blev til det, jeg havde tænkt :-)
I stedet er der foreløbig strikket to par hjemmesokker i dobbelt garn, og der kan blive endnu to par ved at kombinere farverne to og to.
Opskriften er hjemmegjort - til den lille størrelse er der slået 30 masker op og strikket 16 retriller frem og tilbage. Så er maskerne samlet på strømpepinde og strikket videre rundt med skiftevis en omgang ret og en omgang vrang. Til sidst er der strikket tå, også i retriller. Den eneste montering er sammensyning i hælen plus hæftning af to ender!
Til den store model er der slået 36 masker op og strikket 18 retriller, før maskerne er samlet.

1 kommentar:

Jette sagde ...

Det var da en god ide til at få brugt det garn...