6.7.08

Meget i gang og lidt afsluttet

Jeg er en sjælden gæst på min egen blog, men nu skal der altså være en lille opdatering.
Arbejdet har taget meget tid (som vanligt), men der er også blevet strikket lidt.
Nogen strikker ikke, når det er sommer - jeg har det næsten modsat. Når solen bager, er det rart at holde sig indendørs i skyggen med et strikketøj. Og med et job, der indebærer en hel del tog- og færgeture rundt om i Danmark, er der også gode strikkemuligheder dér :-)

Lige nu er jeg nu bedst til at få startet på projekter - der er ikke så mange, der bliver gjort færdige. Men det er da blevet til nogle færdiggjorte tørklæder (ikke lige sæson for den slags, men alligevel...)
Adamas-sjalet er supertyndt, strikket i koksgråt kamgarn fra BC Garn. Garnet blev oprindeligt købt til mysteriestrikning, og halvdelen blev byttet med Jette. Til dette sjal er der kun brugt omkring 100 gram, og jeg har taget fat på et nyt af samme slags i det hvide garn, jeg byttede mig til :-)
I påsken investerede jeg i 200 gram entrådet uld og en opskrift hos Læsø Uldstue. Nu er garnet forvandlet til to tørklæder. Det brede blev strikket først, men først lukket af, da jeg havde strikket det smallere og delt garnet "retfærdigt", så begge tørklæder har fået en brugbar længde.

Og så til et par af de igang-værende projekter.
Jeg er stadig vild med Marianne Isagers Japansk Rib, selv om jeg får den strikket med nye varianter i mønstret, hver gang jeg forsøger at følge opskriften. Nu er det en blåmeleret uld fra et lagersalg hos BC Garn, der skal forvandles til en inde-trøje til efterårsbrug.

Jeg er også gået i gang med en letvægts-model i tyndt færøsk Navia-uldgarn. Den er inspireret af en Karen Noe-model, men jeg strikker firkanterne efter gehør og laver lidt glat-riller i de fleste af dem.
Når det er blevet et stykke, som når hele vejen rundt som bullen på trøjen, og det har den rette højde, skal der samles masker op i overkanten og strikkes videre derfra. Jeg ved ikke endnu, om det skal være glat- eller retstrik i bærestykke og ærmer. Men det bliver en trøje med yderst begrænset garnforbrug. Pt. har jeg brugt omkring 25 gram!

2 kommentarer:

Karina sagde ...

Jeg har også kigget på den japanske rib for den er så fin, men umiddelbart ser det ud til at den mindste størrelse er en str. M, og den er sikkert for stor til mig. Jeg har ikke lige modet til at begynde at lege med størrelsen og maskeantallet. Glæder mig til at se det færdige resultat.

Jette sagde ...

Nøj, alle de gode ting du har gang i, det der Læsø uld er det noget lignende Navia? Med lidt krads og tykkelse? Hvilken Noe model er det du strikker? Dit link virker nemlig ikke og så blev jeg nysgerrig om det var Stella?