11.11.12

Verdens lækreste (og dyreste) garn

I foråret 2011 var jeg en uge i Grønland på ferie og for at besøge en spejderkammerat. Og hvad tager man med hjem som souvenir? Selvfølgelig moskusgarn!
Jeg købte nok til at strikke et sjal til mig selv af garnet, som har fået prædikatet verdens dyreste, men også er verdens varmeste og lækreste. Men inden det nåede at komme på pindene, valgte jeg at strikke en "prøve" til hende, jeg besøgte. Hun fik det i fødselsdagsgave, og så lokkede en af hendes kolleger i Grønland mig til også at strikke et til hende. Dvs. at sjalet til mig selv blev nummer tre efter stort set samme opskrift. Men det blev færdig inden sidste vinter, og det holdt mig varm hele vintersæsonen og er fundet frem igen, nu hvor det begynder at blive koldt.
Garnet bliver blødere og blødere i brug - det bliver låddent, men filter ikke sammen. Så investeringen betalte sig i høj grad - og hvis jeg skulle komme forbi moskusuld og have en ide til et projekt, vil jeg sikkert købe det igen!

Fakta
Drops-opskrift 108-47 - det er en god opskrift til en begrænset mængde garn, fordi mønstret strikkes oppefra, så det er muligt at stoppe, når der kun er garn tilbage til kanten.
Forbrug: 100 gram moskusgarn, købt i Sisimiut.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lone sagde ...

Af en eller anden grund vil kommentaren ikke vises. Jeg har strikket med entrådet moskusgarn på 4 mm- pinde, da det ikke skulle være for fast strikket.