25.2.07

Lidt hurtigt og lidt langsomt

Der har ikke været så meget strikketid den seneste uge, så jeg har haft mest lyst til noget småt og hurtigt. Derfor greb jeg opskriften på den babyhue, som mange andre har strikket den seneste tid, og forsøgte mig med den. Det er både blevet til en efter opskriftens mindste størrelse - ½ år - og en endnu mindre, dvs. størrelse cirka nyfødt. Den ene er strikket i en rest flerfarvet bomuldsstrømpegarn, den anden i rester i pink, vinrød og mangefarvet strømpegarn i uld.

Et andet nyt, lille strikketøj tager en del længere tid! Det er Pomatomus-sokker, hvor diagrammet skal følges på hver eneste omgang - der er ingen nemme ret-omgange ind imellem :-(
Nå, de er sjove at strikke, og jeg er da nået forbi hælen på den første. Så må man bare ikke håbe, at jeg bliver grebet af "anden-sok-syndromet", der kan forhindre mig i at strikke makkeren ;-)

5 kommentarer:

faxfraenspelsau sagde ...

Ja det kan være rart med nogle små hurtige projekter ind imellem. De der Potatomus har jeg tit kigget på, men kan det passe at der skal slås 72 masker op. Jeg plejer at bruge 56 til strømper til mig selv ?

kh. Mette H.

Lone sagde ...

Maskeantallet på 72 er rigtigt - og sokkerne bliver endda ikke særligt brede i skafterne. Det skyldes det særlige mønster med masser af drejet ret, der danner buer og er "sammenklemt."
Jeg var selv i tvivl, inden jeg fik startet, men de bliver ok. Og så er det et udfordrende mønster at strikke, men det tager LANG tid!

/lone

Rikke sagde ...

Jeg har strikket 2 par Pomatomus. Og på den anden sok, der havde jeg cirka lært mønsteret udenad. Jeg syntes de var skægge at strikke, og fik hverken 2nd, 3rd, eller 4th-sock syndrome. :)
De 72 masker passer fint, ja. :)

Anonym sagde ...

Hej Lone.

Du skriver at du har strikket djævlehuen til nyfødte hvad var maskeantallet dertil. Har nu strikket 3 i str ½ år og vil meget gerne have opskriften til spæd også. Er ikke så klog at jeg kan regne det ud *GGG*. Tak for en super side

knus
anja Vejrum (med termin om 12 dage)

Lone sagde ...

Jeg gik ud fra, at huen er delt i 6 "dele" og trak så vidt jeg husker 2 gange 6 masker fra. Dvs. man kan strikke efter mindste størrelse, men blot tage 2 masker mindre i hver del (dvs. 16 masker imellem de første indtagninger).