20.3.08

Fiskerens kone

Jeg tror nogen gange, at garn kan have sit eget liv. Jeg har strikket i mere end 40 år, også efter halv-indviklede opskrifter. Alligevel har det holdt hårdt at komme i gang med mysterie-strikningen "Dem Fischer sin Fru", som jeg nu har fundet ud af skal blive til et halvcirkelformet færø-sjal.
Det er ikke, fordi jeg ikke har prøvet... først i et tyndt hørgarn fra lageret (der blev for slasket). Så i et meget tyndt uldgarn (der blev for tyndt), og så i new zealandsk lammeuld i vinrød (der blev fuldt af fejl, selv om jeg troede, jeg fulgte opskriften.)
Nu er jeg så i gang igen - og det ser ud, som om opskriften har valgt for mig, at den vil strikkes i den køligt grå udgave af new zealandsk lammeuld. I hvert fald går det nu derudad, både når jeg strikker i toget, til møder og herhjemme.
I det næste par dage får "Fiskerens kone" lov at komme med på påsketur til Læsø, selv om hun er nået op på omkring 500 masker pr. pind. Denne gang tror jeg, det lykkes - underligt at samme opskrift kan te sig så forskelligt, afhængig af hvad man prøver at strikke den i!

1 kommentar:

Jette sagde ...

Det ser ud til at fiskeren bliver flot, sjovt som garnet selv vil bestemme hvad det skal bruges til. Din Karla farve er rigtig flot...