24.3.08

Mådehold

Mit arbejde bragte mig til Læsø i påsken, og så kunne jeg jo lige så godt se mig lidt omkring samtidig.
Det førte blandt andet til et besøg i Læsø Uldstue, der er et slaraffenland af uldgarner, strik, tæpper, strikkede og vævede jakker og frakker og fåreskind. Uldstuen er indrettet i avlsbygningerne på en gammel Læsøgård med tang-tag. Og på en dag som søndag, hvor frosten bed, hang brune istapper, farvet af tangen, ned fra det lave tag.
Indenfor var der masser af fristelser, blandt andet utroligt lækker tynd totrådet uld i flotte plantefarver. Men med tanken på de mængder af garn, jeg har på lager, blev der købt yderst sparsomt ind - man kan jo altid ringe og lave en bestilling ;-)
Derfor blev indkøbsposen kun taget i brug til to bundter entrådet uld og opskriften på et sjal i garnet. Det er en kombination af snoningsfelter og fint hulmønster, og det varer nok ikke så længe, før der bliver slået op til en strikkeprøve...

2 kommentarer:

Jette sagde ...

Uhh, det ser lækkert ud det garn, kunne godt tænke mig en tur dertil. Har tænkt på hvor gør du af alle de sjaler/stolaer du laver, er nemlig ved at have mange også..hi hi :o))

Anonym sagde ...

Endnu en grund til at gøre alvor af at komme til Læsø på ferie...har været et ønske i mange år, men det bliver nu Rømø i år :-)